Le néerlandais en Lorraine

In de stad Metz kunnen Franse studenten ervoor kiezen om Nederlands te studeren. Zij lezen boeken als ‘De Aanslag’ en ‘Max Havelaar’, leren de taal en bestuderen de Nederlandse cultuur. Op dit weblog posten de docenten Nederlands telkens de laatste Nederlandse nieuwtjes. Leuk voor de studenten, maar ook leuk voor Nederlanders in Frankrijk die een beetje bij willen blijven of hun Franse vrienden op een luchtige manier kennis willen laten maken met hun thuisland. Surf naar http://leneerlandaisenlorraine.blogspot.fr/

Op de site vol nieuwtjes springt onderstaande foto in het oog: een moeder die drie kinderen vervoert per fiets. Het verbaast de studenten in de Lorraine. “Is dit wel veilig? En met zovelen op een fiets? Ce n’est pas possible…?!” Ons antwoord: “Mais si… Only in Amsterdam!”

Lees ook:Frida Kahlo, Musée de l’Orangerie
Lees ook:Oh! Pays-Bas
Lees ook:Fiets je mee naar Lourdes?
Lees ook:Gratis fiets laten repareren bij première Le Gamin au Vélo
Lees ook:In de voetsporen van Anna Seghers’ roman Transit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>