Corsicaanse streekgerechten (deel 1)

Zoals elke week geven we je ook nu weer een recept van een streekgerecht. Deze week van de regio Corsica. En dat eiland heeft er nogal wat! Daarom deze week maar liefst vier recepten, waarvan hieronder de eerste twee: Canistrelli en Corsicaanse bonensoep.

Canistrelli

Ingrediënten:
• 1 pond meel
• 200 gram kristalsuiker
• 100 gram olijfolie
• 1 flink glas witte wijn
• 1 zakje gist (7 gram)
• 1 klein glaasje pastis of vergelijkbare hoeveelheid anijszaadjes

Bereiding:
• Begin met het goed mengen van meel, suiker en gist in een beslagkom;
• Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet daar de olie, de wijn en de pastis in;
• Meng dit geheel met de handen;
• Spreid het deeg met de hand uit op een met meel bestoven plank, zodat de deegplak zo’n 2 tot 3 centimeter dik is;
• Snijd het deeg in verschillende vormen (ongeveer 3 bij 3 cm).

Bakken:
• Verwarm de oven voor op gasstand 6 of 225 graden Celsius;
• Breng de stukjes deeg over op een bakplaat die licht met olie is ingesmeerd. Laat wat ruimte tussen de stukjes;
• Bak de canistrelli 40 tot 45 minuten;
• Haal ze uit de oven als ze goudbruin zijn.

Let op: Stel de thermostaat goed in. Als de oven te warm is verbranden de canistrelli aan de onderkant!

Bron: France Individuelle

Corsicaanse bonensoep

Ingrediënten:
• 250 gram bruine bonen
• 275 gram mager gerookt spek
• 2 prei
• 2 teentjes knoflook
• 1 blik gepelde tomaten a 400 gram
• 1 takje tijm
• 1 takje rozemarijn
• 1 takje peterselie
• 1 laurierblad
• 2 eetlepels plus olijfolie traditioneel
• 1 dl. rode wijn
• peper & zout

Bereiding:
• Week de bonen ca. 8 uur en kook ze volgens de gebruiksaanwijzing ca. 1 uur;
• Breng intussen water aan de kook en blancheer het spek 5 minuten;
• Neem het uit de pan en laat het uitlekken;
• Maak de prei schoon en snijd in ringen;
• Pel en snipper de knoflook;
• Hak de tomaten met het vocht fijn;
• Bind de drie kruidentakjes met het laurierblad samen;
• Verhit de olie in een ruime soeppan en fruit de prei lichtbruin en glazig;
• Voeg de knoflook, het spek, de tomaat, het kruidenboeketje, de bruine bonen met het kookvocht, de wijn en peper en zout naar smaak toe;
• Laat de soep op een heel laag vuur nog 2 uur zachtjes koken en roer het regelmatig om;
• Neem het kruidenboeket en de spek uit de pan en snijd het spek in plakjes. Serveer het bij de soep.

Bron: “j.b.s.” op Smulweb

Recepten van Fiadone en Corsicaanse Stufato (stoofpot) lees je later deze week.

Lees ook:Corsicaanse streekgerechten (deel 2)
Lees ook:Recepten uit Bretagne
Lees ook:Recept Franse pizza met ansjovis: Pissaladière
Lees ook:Recept van de week: Franse ovenschotel uit de Elzas
Lees ook:Recept uit de regio Centre Val-de-Loire: kip de la loire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>