Hollande in Holland

hollande

De Franse president Hollande is in Holland en is zojuist op het Plein in Den Haag gesignaleerd. Hollande begon zijn bezoek om 09.30 uur op Paleis Noordeinde waar hij werd ontvangen door koning Willem-Alexander en Maxima. De president is nu op Binnenhof voor een aantal politieke ontmoetingen. Hij praat met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en spreekt met premier Rutte.

Nieuwe contracten

Vervolgens lunchen Hollande en koning Willem-Alexander samen en houden ze een toespraak. ‘s Middags bezoekt de Franse president de in Den Haag gevestigde Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Daar zijn gesprekken met Franse en Nederlandse bedrijven en worden nieuwe contracten getekend.

President Hollande komt zonder zijn partner Valérie Trierweiler naar Nederland. Zij verliet afgelopen zaterdag het ziekenhuis waar ze dagenlang verbleef. Ze zou zijn ingestort na de onthulling dat Hollande een affaire zou hebben met een Franse actrice.

Lees ook:Willem-Alexander en Maxima gaan naar Frankrijk
Lees ook:Koningspaar Willem-Alexander en Maxima samen met Rutte naar herdenkingen in Normandië
Lees ook:Franse president Hollande komt naar Nederland
Lees ook:Koning Willem-Alexander ontvang geloofsbrief ambassadeur Frankrijk
Lees ook:Willem-Alexander in de Franse pers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>