‘Hollande steeds minder populair’

De Franse president François Hollande is impopulairder dan ooit te voren. Dat blijkt uit een peiling van het Franse weekblad Le Nouvel Observateur.

‘Slechts’ 39% van de Fransen heeft een positieve mening over Hollande, terwijl 54% negatief denkt over de socialistische president (7% heeft geen mening).

Na zijn aantreden als president van Frankrijk werd Hollande veelal verweten dat hij te weinig daadkracht toonde en te ‘soft’ zou zijn. Hij kwam sterk onder vuur te liggen vanwege zijn voorstel om Franse miljonairs 75% belasting te laten betalen. Dat plan werd afgewezen door het Franse Constitutionele Hof. Ook het plan van Hollande om het homohuwelijk te legaliseren in Frankrijk stuitte op veel verzet, met name van streng gelovige Fransen.

Toen Hollande vorige week besloot een troepenmacht naar Mali te sturen om daar de extremistische bewegingen in het noorden van het land te bestrijden, leek het tij te keren voor de president. Volgens veel kranten toonde Hollande eindelijk daadkracht. ‘Enfin président!’ schreef Journal de Dimanche. De peilingen van Le Nouvel Observateur wijzen echter uit dat het merendeel van het Franse volk er kennelijk anders over denkt.

Lees ook:Franse president verbijsterd over boodschap Obama
Lees ook:Merendeel Fransen waardeert Carla Bruni
Lees ook:“Sarkozy verliest komende verkiezingen van socialisten”
Lees ook:Franse Tweede Kamer stemt in met homohuwelijk
Lees ook:Mélenchon grote verrassing in peiling presidentsverkiezingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>