Sarko geeft uitleg in live-interview

360px-SarkozyDe Franse president Nicolas Sarkozy geeft dinsdagavond een live-interview op de Franse televisie om de herschikking van zijn kabinet uit te leggen. Het anderhalf uur durende interview zal worden uitgezonden op de Franse zenders TF1, France 2 en Canal+. Naar verwachting zal de uitzending, die om 20.10 uur begint, 13 tot 14 miljoen kijkers trekken.

Afgelopen zaterdag diende premier François Fillon het ontslag van zijn regering in, om zo de weg vrij te maken voor een herschikking van het kabinet. Zondag werd hij opnieuw benoemd tot premier en vroeg president Sarkozy hem om een nieuwe regering te vormen, wat diezelfde dag nog gebeurde.

De populariteit van Sarkozy is de afgelopen maanden drastisch afgenomen, zo blijkt uit peilingen. Met zijn nieuwe regering hoopt hij een nieuwe start te kunnen maken. Sarko wil graag herkozen worden bij de Franse presidentsverkiezingen van 2012.

Bron: Le Point. Foto: Wilson Dias/Abr,WikiCommons.

Lees ook:Sarkozy verdedigt Fillon in live-uitzending
Lees ook:Namen nieuwe Franse ministers bekend
Lees ook:Sarkozy accepteert ontslag regering Fillon
Lees ook:Fillon blijft premier van Frankrijk
Lees ook:Herschikking regering na reeks schandalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>