Franse belasting eist 80.000 euro van drugsdealer over ‘winst uit onderneming’

drugs

De Franse belastingdienst eist 80.000 euro van een drugsdealer die sinds maart in de gevangenis zit, meldt TF1. Hij zit een straf van vier jaar uit voor het handelen in drugs. De belastingdienst heeft berekend dat hij minstens vier gram per dag gebruikte à 15 euro per gram over vier jaar tijd. “De belastingdienst ziet hem als een kleine onderneming en hij moet nu belasting betalen over de winst uit zijn ‘bedrijf’”, aldus de advocaat van de gevangene in Nancy. De advocaat snapt er niks van: “Hoe kun je nu winst berekenen over een activiteit die illegaal is?!”

De belastingdienst maakt het nog bonter en schrijft in de aanslag dat ‘reiskosten aftrekbaar zijn’ en hij voor 2000 euro aftrekposten heeft als hij zijn auto als bedrijfsvoertuig gebruikte. Overigens heeft de Franse staat al 40.000 euro in beslag genomen die in contanten bij de dealer thuis werden aangetroffen. De advocaat denkt dat de geldeis niet standhoudt, maar wel om een bureaucratische reden: “De handelingen van mijn cliënt waren voornamelijk in 2008 en dat is te lang geleden om belasting over te vragen.”

Lees ook:Vrouw krijgt rekening voor opa die al 62 jaar dood is
Lees ook:Belasting tweede huis Frankrijk geschrapt
Lees ook:Rénault roept Scénic terug om handremproblemen
Lees ook:Fransman wint jackpot van 23 miljoen euro
Lees ook:Franse ex-minister Cahuzac heeft geheime bankrekening

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>