Expo Larry Clark verboden voor jongeren onder 18 jaar

KEn Park1002004000090176In Parijs is ophef ontstaan over een tentoonstelling met het werk van Larry Clark, die gisteren is geopend in het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris. Het Parijse stadsbestuur heeft besloten deze tentoonstelling te verbieden voor jongeren onder de achttien jaar, omdat expliciete seksueel getinte foto’s van tieners worden tentoongesteld.

Een Franse wet uit 2007 verbiedt het tonen van pornografische afbeeldingen aan kinderen onder de achttien jaar. De Franse Liga voor de Mensenrechten noemt het besluit van de gemeente “achterlijk en reactionair”. Larry Clark vindt het verbod “belachelijk”. In een interview met het Franse dagblad Libération zei hij: ”Ik zie dit als een aanval op de jeugd, op tieners. Deze foto’s zijn voor hen bedoeld.”

Larry Clark is een Amerikaanse regisseur en fotograaf. Zijn debuutfilm Kids uit 1995, over een groep straatjongeren, werd genomineerd voor een Gouden Palm. Ook zijn film Ken Park (2002) werd een succes. De tentoonstelling van Larry Clark, “Kiss the past hello“, is nog t/m 2 januari 2011 te zien in het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris.

Nieuwsgierig geworden naar de foto’s uit de tentoonstelling? Klik hier en hier.

Bronnen: Rue89 en De Standaard.

Lees ook:Grote Keith Haring-expositie in Parijs
Lees ook:Gratis expositie: Parijs door de ogen van Hollywood
Lees ook:World Press Photo 2011 expositie in Parijs
Lees ook:Kunst in etalages Galeries Lafayette
Lees ook:Het oude Parijs door de ogen van Eugène Atget

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>