15e editie Ciné Premières

Van 2 t/m 9 november wordt voor de vijftiende keer het Franse filmfestival Ciné Premières gehouden. Het landelijke filmfestival, dat wordt georganiseerd door ForumImages en het Institut Français, brengt ieder jaar een scala aan films die de originaliteit en verscheidenheid van de hedendaagse Franstalige cinema laten zien. Het merendeel vindt alleen zo de weg naar de Nederlandse filmliefhebber.

Het festival brengt vooral ook recent werk van Franse jonge en debuterende regisseurs onder de aandacht van het Nederlandse publiek. Daarnaast is de kortfilm een essentieel onderdeel van Ciné Premières. De kortfilmdag kent ook een speciale kortfilmcompetitie, waarbij verschillende regisseurs aanwezig zijn.

In 2011 is veel programmaruimte gereserveerd voor een programma met recente en iets oudere, bekende films uit de Frans-Canadese provincie Québec. Het festival sluit zo aan bij het Groninger Québec Festival.  Op dit moment wordt nog druk gewerkt aan de invulling van het programma. Een tip van de sluier: Polisse van Maïwenn le Besco, dat de Juryprijs won van het festival van Cannes. Ook te zien is Un poison violent, het prachtig breekbare debuut van Katell Quillévéré. Natuurlijk zal Les bien-aimés niet ontbreken, de door sterren als Catherine Deneuve en Chiara Mastroianni gedragen licht weemoedige musical van Christophe Honoré.

Ciné Premières 2011 vindt plaats in Groningen, Amsterdam en Den Haag. Aansluitend wordt een kleine selectie films onder de noemer Ciné Premières en route vertoond in een aantal andere steden.

Dit jaar heeft Ciné Premières een nieuw logo en een nieuwe website. Deze maand gaat de nieuwe website in de lucht en vanaf oktober verschijnt de programmering en overige informatie op www.cinepremieres.nl.

Lees ook:16e editie Ciné Premières
Lees ook:Franse filmfestival Ciné Premières
Lees ook:Marco Borsato naar Filmfestival Cannes
Lees ook:Steven Spielberg juryvoorzitter Filmfestival Cannes
Lees ook:Selectie Filmfestival Cannes bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>