Franse Alpen zijn hightech

© ATOUT FRANCE/Robert Palomba

De Franse Alpen zijn hightech deze winter! De skioorden beschikken over steeds slimmere smartphone-applicaties en videozones op de pistes.

Zo heeft de wintersportplaats Megève een app gelanceerd die de gebruiker informeert over de drukte bij de skiliften. Op deze manier kunnen wintersporters lange rijen vermijden. De skigebieden van Les Arcs, Les Menuires en Espace Diamant hebben apps ontwikkeld om de snelheid van skiërs en snowboarders te kunnen meten evenals het aantal verbrande calorieën. Een app met tips over leuke skiroutes vindt men in o.a. Les 3 Vallées en Saint-Sorlin d’Arves.

Diverse wintersportplaatsen beschikken tegenwoordig over mobiele websites, zodat men met behulp van een smartphone eenvoudig online een wintersportvakantie kan boeken of alvast de skipassen kan reserveren. Om een extra service te bieden aan haar bezoekers, heeft onder andere de wintersportplaats Val Thorens gratis WIFI ter beschikking gesteld bij 18 liften in het gebied.

Ook beschikken diverse wintersportgebieden dit seizoen over speciaal ingerichte videozones op de pistes. Wintersporters kunnen zichzelf op deze manier in actie terugzien. Zo heeft o.a. Les Menuires een videozone, waar men op het parcours gratis en automatisch wordt gefilmd, in Megève kunnen skiërs een foto van zichzelf laten maken met de Mont Blanc op de achtergrond.

Meer informatie: www.savoiemontblanc.com

Lees ook:Familievriendelijk Frankrijk
Lees ook:Isola 2000 in Franse Alpen bestaat 40 jaar
Lees ook:Afrojack draait op Dutchweek in Val Thorens
Lees ook:Eerste skipistes in Frankrijk weer open
Lees ook:Gratis naar het Louvre enzo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>