Drukte op snelwegen door Hemelvaart

Komende dagen wordt het erg druk op de snelwegen in Europa. De ANWB verwacht dat zo’n één miljoen mensen er tijdens het Hemelvaartweekend op uit trekken. Ongeveer 600.000 vakantiegangers blijven in eigen land. Populaire buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk, Duitsland en België. 

De avondspits van woensdag 16 mei verloopt een stuk drukker dan normaal, zo voorspelt de ANWB. Vanwege Hemelvaart beginnen veel mensen die dag aan een extra lang weekend. Dat zal op de wegen goed te merken zijn. Rond 17.00 uur staat er waarschijnlijk zo’n 300 kilometer file in plaats van de 180 kilometer op een normale woensdag.
 
In Frankrijk wordt veel drukte verwacht op de wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden.  Op zondag 20 mei gaan de meeste mensen weer terug met in de loop van de middag en avond opnieuw een grote kans op files.

Lees ook:Files verwacht tijdens Paasweekend
Lees ook:Opnieuw files Franse Alpen door wintersport
Lees ook:Opnieuw files op Franse snelwegen verwacht
Lees ook:Recordfile in Frankrijk: 711 kilometer
Lees ook:Opnieuw veel files in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>