Regisseur Von Trier niet meer welkom op Filmfestival Cannes

Lars Von Trier is niet meer welkom op het Filmfestival van Cannes. In een persbericht heeft de organisatie van het filmfestival gezegd dat de Deense regisseur tot persona non grata is verklaard, vanwege zijn opmerkingen over Hitler tijdens een persconferentie afgelopen woensdag. 

Von Trier zei tijdens de persconferentie van zijn nieuwste film Melancholia dat hij begrip en sympathie heeft voor Hitler en dat hij dankzij de Deens-joodse regisseur Susanne Bier ontdekte dat hij een nazi is. De organisatie van het Filmfestival noemt de uitspraken van Von Trier “onacceptabel, niet toelaatbaar, en in strijd met de idealen van menselijkheid en vrijgevigheid die het bestaan van dit festival vormen”.

De Deense regisseur heeft spijt betuigd voor zijn uitspraken. “Als ik iemand heb gekwetst met mijn uitspraken, spijt mij dat oprecht. Ik ben niet antisemitisch of racistisch en ik ben ook geen nazi.”

Bron: Nu.nl. Foto: Rita Molnár/WikiCommons.

Lees ook:Kirsten Dunst beste actrice in Cannes
Lees ook:Filmfestival Cannes: wat je nog niet wist
Lees ook:Steven Spielberg juryvoorzitter Filmfestival Cannes
Lees ook:‘Midnight in Paris’ opening Filmfestival Cannes
Lees ook:Isabelle Huppert voorzitter jury filmfestival Cannes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>