Ruzie L’Oréal-erfgename en dochter bijgelegd

De ruzie tussen L’Oréal-erfgename Liliane Bettencourt, de rijkste vrouw van Frankrijk, en haar dochter Françoise Bettencourt Meyers is bijgelegd. Het conflict heeft drie jaar geduurd en het leek erop dat het zou worden uitgevochten in een rechtszaal.

De 88-jarige Bettencourt en haar 57-jarige dochter hebben nu gezamenlijk een persbericht naar buiten gebracht, waarin staat dat de ruzie is bijgelegd en zij “samen de toekomst omhelzen”.

Het vermogen van Liliane Bettencourt wordt geschat op zo’n 15 miljard euro. De ruzie ontstond drie jaar geleden toen bekend werd dat Bettencourt veel waardevollen spullen en geld weggaf aan onder anderen fotograaf Banier, met wie zij bevriend was. Françoise Bettencourt Meyers diende daarop een aanklacht in tegen Banier, omdat hij misbruik zou maken van de L’Oréal-erfgename, en wilde bovendien haar moeder onder financieel toezicht laten plaatsen omdat ze “verward” zou zijn. Liliane Bettencourt diende daarop weer een aanklacht tegen haar dochter in wegens  “psychologische terreur”. Nu de ruzie is bijgelegd, hebben de vrouwen alle aanklachten laten vallen.

Overigens komt met het bijleggen van de ruzie nog niet een einde aan een ander deel van het schandaal rondom Liliane Bettencourt, dat Frankrijk al maandenlang bezighoudt. Bettencourt zou onder andere illegaal geld hebben gedoneerd aan president Sarkozy’s partij UMP. Het onderzoek hiernaar loopt nog.

Lees ook:L’Oréal-erfgename dient klacht tegen dochter in
Lees ook:Bettencourt schrapt vriend uit testament
Lees ook:Familievete bij L’Oreal
Lees ook:“Rijkste vrouw Frankrijk financierde Sarkozy”
Lees ook:L’Oréal-miljardair verhoord door politie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>