Dode bij ongeluk Nederlandse bus in Frankrijk

Bus_EurolinesBij een ongeluk met een Nederlandse bus in Noord-Frankrijk is één dode gevallen. Het ongeluk gebeurde gisteravond op de snelweg A2, ter hoogte van Crespin, vlakbij de Belgische grens. Er zijn 21 mensen gewond geraakt. Drie van hen zijn er ernstig aan toe, één passagier ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Zeventien anderen zijn lichtgewond.

De bus had 37 passagiers uit zo’n tien landen aan boord, waaronder Frankrijk, Engeland, Nederland, Italië en Chili. Het is nog niet duidelijk waar de omgekomen passagier vandaan komt. De zwaargewonden zijn per helikopter overgebracht naar ziekenhuizen in Lille en Valenciennes, en in België. Andere passagiers zijn opgevangen in een gymzaal in Crespin, waar bekeken werd wie verdere behandeling nodig had.

De bus van maatschappij Eurolines had een Nederlands kenteken. De lijnbus was onderweg naar Parijs en raakte een aantal kilometers na de Belgisch-Franse grens van de snelweg. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De politie gaat ervan uit dat de chauffeur in slaap is gevallen en met de bus van de weg is geraakt. De chauffeur was na het ongeval bij kennis en is ondervraagd.

Brandweerkorpsen van Valenciennes en Lille kwamen ter plaatse om de passagiers uit het wrak te halen. Ze kregen daarbij versterking van Belgische collega’s uit Bergen en Quiévrain. De snelweg richting Parijs bleef na het ongeluk over een afstand van vijf kilometer geblokkeerd.

Eurolines heeft voor onbepaalde tijd een callcenter geopend voor vragen over het ongeluk: 020-5608788.

Update 21:30 uur: Inmiddels is bekend geworden dat acht Nederlanders bij het ongeval gewond zijn geraakt. Twee van hen zijn zwaargewond. Het dodelijke slachtoffer is een 20-jarige Fransman.

 
Bronnen: NOS, AFP. Foto: Selyn83/Eurolines.

Lees ook:Chauffeur dodelijk busongeluk vrijgelaten
Lees ook:Ongeluk op A9: vier doden
Lees ook:Bus valt in de Seine (met video)
Lees ook:Vier kinderen omgekomen bij ongeluk op snelweg
Lees ook:Vier doden bij ongeluk op A7

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>