Veel Nederlanders met pech in Frankrijk

Het ANWB-steunpunt in Lyon heeft zijn handen vol om Nederlandse vakantiegangers met pech te helpen. Gisteren werd het belangrijkste steunpunt in Frankrijk 1800 keer gebeld met een verzoek om hulp. Dat was veel meer dan vorig jaar, zegt de ANWB.

Het begin van de vakanties heeft gisteren in enkele Europese landen voor topdrukte op de wegen gezorgd. In Frankrijk deden zich vooral problemen voor bij Orléans en Givors. Op de A10, van Parijs naar Bordeaux, stond op enig moment zeker 25 kilometer file. Op de A7 van Lyon naar Orange moesten automobilisten voor het tolstation Reventin rekening houden met zeker veertig kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

De meeste bellers hadden last van een oververhitte motor doordat ze in het warme weer uren in de file hadden gestaan. Vandaag wordt in het steunpunt opnieuw op grote drukte gerekend, de ANWB verwacht meer dan duizend telefoontjes van vakantiegangers met pech.

Bron: NOS

Lees ook:Op Zwarte Zaterdag (3 augustus) 4 uur in de file
Lees ook:Drukte op Franse snelwegen
Lees ook:Zwarte Zaterdag: geen records, wel lange files
Lees ook:Ruim 420 km file op Zwarte Zaterdag
Lees ook:650 km file op hoogtepunt Zwarte Zaterdag

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Veel Nederlanders met pech in Frankrijk

  1. simonkuifje

    Miste je al een hele tijd op de VK-weblog; maar …. hier hang je dus uit….
    groet

      /   Reply  / 
  2. Leuntje Aarnoutse Auteur

    Ha Kuif,
    ik lees jouw prachtige blog ook nog steeds, hoor, maar heb geen tijd om te reageren. Jij ook veel Hollanders over de vloer?
    (Geef nog ff het adres van je blog, voor eventuele mee-lezers?)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>