Wellicht verbod op gratis wijn proeven in Frankrijk

In Frankrijk wil de minister van Volksgezondheid een verbod instellen op het gratis schenken van alcoholische dranken om reclame te maken. Maar de wijnsector voelt zich geviseerd en vreest voor omzet- en jobverlies, zo valt te lezen op de internetsite Het Nieuwsblad:

“U trekt deze zomer met de wagen naar Frankrijk en bezoekt in uw favoriete vakantieregio enkele wijnboeren. U verkent het domein, proeft enkele wijntjes en laadt een kistje van uw favoriete wijn in de koffer. Een herkenbaar verhaal voor duizenden landgenoten. Maar als het van de Franse overheid afhangt, behoort dit binnenkort tot het verleden. De Franse minister van Volksgezondheid Roselyne Bachelot wil immers ‘een verbod op het gratis schenken van alcoholische dranken uit promotioneel oogpunt’. Wie wijn wil proeven, zal voortaan moeten betalen. Het doel is nobel: feestjes indijken waarop jongeren zich voor een habbekrats lazarus drinken. Maar met de term ‘alcoholische dranken’ wordt ook de wijnsector geviseerd. En die is daarmee not amused. De voorbije weken kwamen al duizenden wijnbouwers op straat om hun ongenoegen te uiten. Ze vrezen voor duizenden faillissementen en tienduizenden banen.”

Lees hier verder.

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook:Chambreren, decanteren, walsen en de ziel: wijn verder uitgelicht
Lees ook:Hoeveel drinken Fransen?
Lees ook:Sigaretten goedkoper, minister woedend
Lees ook:Franse politie mag geen wijn meer drinken
Lees ook:Toch homohuwelijk in Frankrijk?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>