Geen mobieltjes meer voor Franse kinderen

Als het aan de Franse regering ligt wordt het gebruik van mobiele telefoons door kinderen ontmoedigd, zo schrijft Connexie. De Franse minister Jean-Louis Borloo van Milieu, Energie en Ruimtelijke Ordening heeft hiertoe een wetsvoorstel ingediend.

Borloo wil met het wetsvoorstel een verbod invoeren om mobiele telefoons te verkopen aan kinderen van zes jaar en jonger. Verder zou hij fabrikanten willen verbieden om advertenties voor mobiele telefoons te richten op jongeren onder de twaalf jaar. Bovendien zou de overheid plannen hebben om mobiele telefoons verplicht te leveren met een koptelefoon die de blootstelling van het hoofd aan radiomagnetische straling moet verminderen.

Het voorstel van de minister komt niet helemaal als een verrassing. In meerdere landen is een campagne gaande om het gebruik van mobiele telefoons door kinderen af te remmen. Zo werd vorige week in Finland geadviseerd om mobiel bellen onder kinderen te beperken vanwege de blootstelling aan straling. Eerder is in Groot-Brittannië ook een dergelijk advies geuit. Geen enkel Europees land heeft echter het gebruik van mobieltjes door kinderen bij wet verboden. 

Lees ook:Aanklacht na beschuldiging spionage door Franse regering
Lees ook:Nog steeds benzineprobleem Frankrijk
Lees ook:Franse Senaat stemt in met pensioenhervorming
Lees ook:Downloadwet toch aangenomen in Frankrijk
Lees ook:Snowboarders gered door ‘SOS’ in sneeuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>