Spectaculaire juwelenroof in Parijs

Voor 80 miljoen euro aan juwelen hebben drie of vier dieven buitgemaakt in Parijs. De grootste buit ooit in Frankrijk.

Zonder een schot te lossen hebben overvallers donderdagmiddag juwelen en horloges ter waarde van tachtig miljoen euro buitgemaakt bij een juwelier in de Rue Montaigne, een van de meest luxe winkelstraten van Parijs. Het is veruit de grootste buit ooit bij een Franse juwelier. Dat maakte de politie vrijdag bekend.

De getroffen winkel verbetert daarmee het eigen record: ruim een jaar geleden werd er voor ruim tien miljoen euro aan sieraden ontvreemd. Die roof werd, ondanks een tipgeld van een half miljoen dollar, nooit opgelost.

Van de drie of vier daders bij deze overval waren er twee als vrouw verkleed. Ze waren tot in de puntjes voorbereid; het personeel werd bij zijn naam aangesproken, de geheime laatjes waar sommige sieraden waren opgeborgen kenden voor hen geen geheimen. De gewapende mannen dreven de vijftien aanwezigen – klanten, personeel en bewakers – in een hoek en graaiden daarna nagenoeg de hele winkel en de etalage leeg.

Lees verder op de internetsite van de Volkskrant.

Lees ook:Juwelen teruggevonden in afvoerleiding
Lees ook:Spectaculaire roof op juwelier in Parijs
Lees ook:Overvallers stelen 18.000 euro uit Franse Toys ‘r Us
Lees ook:Juwelen ontvreemd tijdens filmfestival Cannes
Lees ook:Kunstwerken verdwenen uit museum in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>