De bekendste streekproducten uit de Bourgogne

Wijn
Vanzelfsprekend is er in de hoofdstad van Bourgondië veel aanbod in bourgognewijnen. Zie ook ons uitgebreid bericht "Wijnsoorten toegelicht" en "Hoe komen Franse wijnen aan hun classificatie?
"

Escargots de Bourgogne
Een echt symbool van de gastronomische reputatie van de Bourgogne zijn de wijngaardslakken. Traditioneel worden ze bereid met boter, knoflook en peterselie.

Crème de cassis
Een typisch Bourgondisch aperitief, deze crème van zwarte bessen. Drinkt het bijvoorbeeld als "Kir Cardinal" door 1/5 crème de cassis te mengen met 4/5 rode (Bourgondische) wijn.

L'époisse
Dit kaasje is sterk van smaak en geur en wordt gedurende het rijpingsproces gewassen met Marc de Bourgogne (witte wijn).
Fromage à pâte molle, à croûte lavée à l'eau salée, lisse et rouge brique. Affiné en cave pendant trois mois, il est ensuite lavé au marc de Bourgogne entre deux et huit semaines, ou lavé au vin blanc. Sa saveur est assez douce, son odeur particulièrement puissante. Evitez de voyager avec lui en plein été !

Anis de Flavigny
Deze gesuikerde anijszaadjes komen uit de abdij van Flavigny, waar ze sinds 1650 worden gemaakt.

Meer over de Bourgogne lees je in ons eerdere bericht "Regionaal: Bourgogne (Bourgondië)"

Bron: Orange

 

Lees ook:Recept van de week: Moules frites uit de Charente-Maritime
Lees ook:‘Strontwijn’ valt in de smaak
Lees ook:Recepten van streekgerechten uit de Bourgogne
Lees ook:Wijnhuis beschuldigd van fraude met dure wijn
Lees ook:Rosé wordt weer slobberwijntje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>