Franse avond rondom Potiche in Rialto

Aanstaande zondag, op de Tweede Kerstdag, organiseert filmhuis Rialto in Amsterdam een heuse Franse avond, in het kader van de film Potiche. Na afloop van de voorstellingen om 17:30 uur en 19:30 uur krijgen bezoekers een glaasje Franse wijn en worden ze getrakteerd op Franse chansons.

Het verhaal van Potiche speelt zich af in de jaren zeventig in het Franse plaatsje Sainte-Gudule. Suzanne Pujol (Catherine Deneuve) is de toegewijde (huis)vrouw van de rijke industrieel Robert Pujol, die zijn paraplufabriek met ijzeren hand leidt. Hij tiranniseert zijn arbeiders en voert thuis hetzelfde schrikbewind. Als de arbeiders in staking gaan voor betere werkomstandigheden en Robert een hartaanval krijgt en verplicht rust moet nemen, komt hier verandering in. Suzanne neemt noodgedwongen het werk van haar man over. Ze krijgt hierbij hulp van haar voormalig liefje en huidig vakbondsleider Maurice (Gérard Depardieu). Tot ieders verbazing ontpopt Suzanne zich tot een bekwame zakenvrouw die van aanpakken weet. Maar wanneer Robert volledig uitgerust terugkomt van zijn vakantie, worden de zaken gecompliceerd… (Klik hier voor de volledige filmrecensie).

Klik hier voor meer informatie over filmhuis Rialto in Amsterdam.

Lees ook:Win filmpakket Potiche!
Lees ook:Win de DVD van Potiche!
Lees ook:Filmrecensie Potiche
Lees ook:Heerlijke Franse filmkomedies in één DVD-box
Lees ook:Win vrijkaarten voor première Copacabana!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>