Hittegolf in Frankrijk deze week

Actueel weerbericht Frankrijk

Actueel weerbericht Frankrijk

Frankrijk kampt met een hittegolf. En voor de verandering heeft niet alleen het zuiden, maar juist het noorden, oosten en midden te maken met temperaturen tot boven de 40 graden. Frankrijk waarschuwt toeristen die met de auto op pad gaan, om voldoende water mee te nemen en niet te lang in de auto te blijven.

Frankrijk is qua temperaturen wel wat gewend, maar de hittegolf komt dit jaar wel erg vroeg. Het hoogseizoen start traditiegetrouw op 1 juli en is op feestdag 14 julliet op haar hoogtepunt. Dan zijn bijna alle campings en hotels bezet. Maar zelfs dan is het meestal niet zo warm als nu.

Vanaf dinsdag waarschuwt de overheid voor subtropische temperaturen tot soms wel 42 graden in de schaduw. Pas rond vrijdag komen er onweersbuien, maar lang niet overal.

Een tip voor mensen op vakantie: laat nooit de kinderen en honden alleen in de auto en pauzeer iedere twee uur om water te drinken en wat fris te eten. Neem bijvoorbeeld stukken watermeloen mee als snack in de auto.

De Tour de France start deze week in Utrecht en gaat dan naar Frankrijk, het is te hopen voor de renners dat de hitte dan wat afneemt.

Lees ook:Hittegolf: snikheet in de Parijse metro
Lees ook:Hittegolf: Leeuw krijgt bloed-ijsje
Lees ook:ANWB waarschuwt voor nieuwe Franse benzine
Lees ook:Veel sneeuw in Franse Alpen
Lees ook:Druiven vroeg rijp na warme lente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>