Hittegolf: Leeuw krijgt bloed-ijsje

ijs-leeuw

Frankrijk kampt net als Nederland met een hittegolf en ook dieren lijden hieronder. De dierentuin van Jurques in Normandie geeft de wilde dieren daarom ijs. Fruitijsjes voor de herbivoren, bloed-ijsjes voor de carnivoren zoals de leeuwen.

ijsjes-dieren

Ook in andere dierentuinen krijgen de dieren ijsjes. De beren smullen van bevroren vis, de aapjes van bevroren fruit. Dat moet ook wel, want op sommige plaatsen wordt het meer dan 40 graden in Frankrijk. In 47 departementen is er officieel een hittegolf, of Canicule op z’n Frans.

Lees ook:Hittegolf: snikheet in de Parijse metro
Lees ook:Hittegolf in Frankrijk deze week
Lees ook:Brigitte Bardot wil dat Frankrijk ritueel slachten verbiedt
Lees ook:Dieren tellen in het Frans met nieuwe kinder-app
Lees ook:DOM? TOM? De uitleg over de Franse overzeese regio’s, departementen en territoria

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>