Heerlijke Franse filmkomedies in één DVD-box

Een tip voor fans van Franse filmkomedies: de DVD-box Franse Filmkomedies. De DVD-set is vanaf 2 november verkrijgbaar en bevat vier films:

 

Les Petits Mouchoirs van Guillaume Canet
De bioscoophit van 2010 in Frankrijk met Marion Cotillard, Jean Dujardin en Benoit Magimel. De film gaat over een vriendengroep die voor een dilemma kom te staan als één van hen wordt opgenomen in het ziekenhuis. Hun jaarlijkse vakantie in het prachtige strandhuis van restauranthouder Max en zijn vrouw Véro op Cap Ferrat stond gepland. Ze besluiten om er toch naartoe te gaan, en laten Ludo in het ziekenhuis in Parijs achter. In de vriendengroep heeft iedereen zijn eigen problemen én geheimen. Ze proberen te doen alsof er niets aan de hand is, maar houden zij dit vol? (Lees de gehele filmrecensie en het interview met regisseur Guillaume Canet)

 

Potiche van François Ozon
Hilarische campy satire met een all-star cast: Gérard Depardieu, Catherine Deneuve, Karin Viard. Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig in het Franse plaatsje Sainte-Gudule. Suzanne Pujol is de toegewijde (huis)vrouw van de rijke industrieel Robert Pujol, die zijn paraplufabriek met ijzeren hand leidt. Hij tiranniseert zijn arbeiders en voert thuis hetzelfde schrikbewind. Als de arbeiders in staking gaan voor betere werkomstandigheden en Robert een hartaanval krijgt en verplicht rust moet nemen, komt hier verandering in. Suzanne neemt noodgedwongen het werk van haar man over. Ze krijgt hierbij hulp van haar voormalig liefje en huidig vakbondsleider Maurice (Gérard Depardieu). Tot ieders verbazing ontpopt Suzanne zich tot een bekwame zakenvrouw die van aanpakken weet. Maar wanneer Robert volledig uitgerust terugkomt van zijn vakantie, worden de zaken gecompliceerd… (Lees de gehele filmrecensie)

 

Le Petit Nicolas van Laurent Tirard
Na Amelie en Bienvenue Chez Les Ch’tis, het Franse succes van 2009. De film gaat over het jongetje Nicolas, dat een leuk en rustig leventje heeft. Zijn ouders houden van hem en hij heeft een stel leuke vrienden met wie hij zich rot amuseert. Hij wil vooral niet dat zijn leven verandert. Op een dag vangt Nicolas een gesprek op tussen zijn ouders. Hij denkt dat zijn moeder zwanger is en hij vreest het ergste. Nicolas is bang dat alle aandacht naar het kleine broertje zal gaan en dat hem hetzelfde lot te wachten staat zoals Klein Duimpje, door zijn ouders achtergelaten in het bos…

 

Le Concert van Radu Mihaileanu
Ontroerende komedie vol passie en muziek met Melanie Laurent. Ten tijde van Brejnev stond Andreï Filipov aan het hoofd van het wereldberoemde Bolshoï Orkest en was hij de meest befaamde dirigent van Rusland. Omdat hij weigerde de joodse muzikanten uit het orkest te zetten, werd hij op het hoogte punt van zijn carrière ontslagen. Dertig jaar later werkt hij nog steeds voor het Bolshoï Orkest maar wel in de schoonmaakploeg. Op een avond ziet Andreï toevallig een fax waarin de Théâtre du Châtelet het orkest officieel uitnodigt voor een concert in Parijs. Andreï krijgt een waanzinnige idee. Waarom zou hij zich niet samen met zijn vroegere collega-muzikanten, die zoals hij leven van klusjes, voordoen als het Bolshoï Orkest en met hen naar Parijs gaan? Eindelijk is het moment gekomen waarop ze wraak kunnen nemen. Het is het begin van een muzikaal avontuur.

De DVD-box Franse Filmkomedies is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.
Frankrijk.blog.nl mag drie exemplaren van Franse Filmkomedies weggeven. Winnen?

Lees ook:Franse avond rondom Potiche in Rialto
Lees ook:Win de DVD van Potiche!
Lees ook:Win filmpakket Potiche!
Lees ook:Filmrecensie Potiche
Lees ook:Win DVD-box Franse Filmkomedies!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>