Win filmpakket Potiche!

Het was een succesvol theaterstuk in de jaren tachtig in Frankrijk: Potiche. De Franse regisseur François Ozon (bekend van o.a. 8 Femmes, Sous le sable en Le temps qui reste) heeft er nu een speelfilm van gemaakt, met Catherine Deneuve en Gérard Depardieu in de hoofdrollen.

Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig in het Franse plaatsje Sainte-Gudule. Suzanne Pujol (Catherine Deneuve) is de toegewijde (huis)vrouw van de rijke industrieel Robert Pujol, die zijn paraplufabriek met ijzeren hand leidt. Hij tiranniseert zijn arbeiders en voert thuis hetzelfde schrikbewind. Als de arbeiders in staking gaan voor betere werkomstandigheden en Robert een hartaanval krijgt en verplicht rust moet nemen, komt hier verandering in. Suzanne neemt noodgedwongen het werk van haar man over. Ze krijgt hierbij hulp van haar voormalig liefje en huidig vakbondsleider Maurice (Gérard Depardieu). Tot ieders verbazing ontpopt Suzanne zich tot een bekwame zakenvrouw die van aanpakken weet. Maar wanneer Robert volledig uitgerust terugkomt van zijn vakantie, worden de zaken gecompliceerd… Klik hier voor de volledige filmrecensie van Potiche.

In samenwerking met Cinéart mag Frankrijkblog maar liefst drie filmpakketten van Potiche weggeven! Elk filmpakket bestaat uit twee vrijkaarten voor de film, de soundtrack vol seventies-muziek én een limited edition Potiche-paraplu van het merk Senz. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op één van deze filmpakketten, is de volgende prijsvraag beantwoorden:
In de film wordt de figuurlijke betekenis van het Franse woord potiche gebruikt: ‘muurbloempje’ of ‘huisvrouw’ (vrij vertaald). Wat is de letterlijke betekenis van dit woord? 

A) Vaas
B) Paraplu
C) Slimmerik

Weet jij het antwoord, stuur dan een mail naar de redactie: [email protected], o.v.v. “Potiche”. Vermeld hierbij je naam en adres. Inzenden kan t/m 13 december 2010. Bulkinzendingen van prijsvragensites worden niet geaccepteerd en zullen een klachtmelding krijgen. De winnaars krijgen de filmpakketten thuisgestuurd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Lees ook:Franse avond rondom Potiche in Rialto
Lees ook:Win de DVD van Potiche!
Lees ook:Filmrecensie Potiche
Lees ook:Heerlijke Franse filmkomedies in één DVD-box
Lees ook:Win Frans filmpakket!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>