Win de DVD van Potiche!

Deze week verschijnt de Franse film Potiche op DVD. In deze komedie van François Ozon (bekend van o.a. 8 Femmes, Sous le sable en Le temps qui reste) schitteren Catherine Deneuve en Gérard Depardieu in de hoofdrollen. Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig in het Franse plaatsje Sainte-Gudule. Suzanne Pujol (Catherine Deneuve) is de toegewijde (huis)vrouw van de rijke industrieel Robert Pujol, die zijn paraplufabriek met ijzeren hand leidt. Hij tiranniseert zijn arbeiders en voert thuis hetzelfde schrikbewind.

Als de arbeiders in staking gaan voor betere werkomstandigheden en Robert een hartaanval krijgt en verplicht rust moet nemen, komt hier verandering in. Suzanne neemt noodgedwongen het werk van haar man over. Ze krijgt hierbij hulp van haar voormalig liefje en huidig vakbondsleider Maurice (Gérard Depardieu). Tot ieders verbazing ontpopt Suzanne zich tot een bekwame zakenvrouw die van aanpakken weet. Maar wanneer Robert volledig uitgerust terugkomt van zijn vakantie, worden de zaken gecompliceerd… (Lees de volledige filmrecensie).

Van deze leuke DVD mag Frankrijk.blog.nl drie exemplaren weggeven! Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op een DVD, is de volgende prijsvraag beantwoorden:
Catherine Deneuve heeft eerder in een film van François Ozon gespeeld. In welke film van de Franse regisseur was zij nog meer te zien?

A) Sous le Sable
B) 8 Femmes
C) Les Petits Mouchoirs

Weet jij het antwoord, stuur dan een mail naar de redactie: [email protected], o.v.v. “DVD Potiche”. Vermeld hierbij je naam en adres. Inzenden kan t/m maandag 9 mei 2011. Bulkinzendingen van prijsvragensites worden niet geaccepteerd en zullen een klachtmelding krijgen. De winnaars krijgen de dvd thuisgestuurd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Lees ook:Filmrecensie Potiche
Lees ook:Win filmpakket Potiche!
Lees ook:Franse avond rondom Potiche in Rialto
Lees ook:Heerlijke Franse filmkomedies in één DVD-box
Lees ook:Hiep hiep hoera, Catherine Deneuve 71 jaar!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Win de DVD van Potiche!

  1. Boekenwurmpje

    Merci!
    Ik heb de dvd vandaag ontvangen!
    Snel kijken dus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>