Recept uit de regio Centre Val-de-Loire: kip de la loire

Vandaag een recept uit de regio Centre Val-de-Loire, of om precies te zijn uit het departement Loiret: een heerlijk kipgerecht met een beetje wildsmaak.

Ingrediënten

*500 gr. kipfilet in reepjes *1 sjalot *1/2 dl rode wijn *4 el olijfolie * 1tl thijm *400 gr. krielaardappelen (panklaar) * 1/2 bol knoflook *250 gr. champignons *1 kippebouillontablet *1dl gevogeltefond

Voorbereiding

Snipper sjalot, klop marinade van rode wijn, de helft van de olie, sjalot, thijm en peper. Marineer de kip minstens 30 minuten.
Bereidingswijze

Kook krieltjes in 15 minuten in water en zout en giet dit daarna af. Pel knoflook, snijd de champignons grof. Laat de kip uitlekken in een vergiet. Verhit de rest van de olie en roerbak de kip. Voeg aardappels en knoflook toe en bak deze 7 minuten mee. Bak de champignons 2 minuten mee. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg de gevogeltefond toe.
Zet nog 5 minuten op hoog vuur.

Lees ook:Recepten van streekgerechten uit de Bourgogne
Lees ook:Streekgerecht: Sole Dieppoise (Haute-Normandie)
Lees ook:Kerstkoken met Franse sausjes
Lees ook:Corsicaanse streekgerechten (deel 1)
Lees ook:Recept van de week: Tournedos van Limousin-rund gevuld met paddestoelen in morielje-saus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>