Vierde wielrenner uit Tour betrapt op doping

En daar is 'slachtoffer' nummer 4 van de dopingaffaire. Na Riccardo Riccò, Leonardo Piepoli en Stefan Schumacher is nu ook Bernhard Kohl van de ploeg Gerolsteiner betrapt op het gebruik van CERA, of EPO van de derde generatie. Zo valt te lezen op de Belgische site Het Laatste Nieuws.

Het gaat om twee stalen die voor en tijdens de Tour de France 2008 werden afgenomen. Zo heeft het Franse antidopingagentschap (AFLD) bekend gemaakt.

Het Laatste Nieuws zegt:
"Kohl heeft intussen zijn teammanager, de veelgeplaagde Hans-Michael Holczer, op de hoogte gebracht van zijn stommiteit. De Oostenrijker riskeert, als ook het B-staal besmet is, een schorsing van 2 jaar."

Onder de kop "Domme Kohl" gaat HLN verder: "De 26-jarige Kohl werd in Tour al extra in de gaten gehouden door het AFLD. Zijn bloedspiegel toonde immers te extreme en te variabele waarden aan. Dat kon geen toeval zijn, vond het AFLD. Op dat moment beschikten de dopingjagers echter enkel over een urinetest om CERA op te sporen. De laatste weken ontwikkelde het Franse dopinglab van Châtenay-Malabry, in samenwerking met het lab van Lausanne, een erg secure bloedtest om alle minieme hoeveelheden EPO op te sporen."

In een recenter bericht van hetzelfde nieuwsmedium valt te lezen dat Gerolsteiner heeft besloten zijn ploeg terug te trekken uit de Ronde van Lombardije. De ontgoochelde manager Hans-Michael Holczer zegt: "Ik geef me over, na tien jaar heb ik dit niet verdiend." Gerolsteiner, dat onder meer Fabian Wegmann en Davide Rebellin herbergt, zet hiermee een punt achter zijn wielersponsoring.

Bernhard Kohl mag zijn bolletjestrui inleveren
aan Tour-winnaar Carlos Sastre.

Bron en foto's: Het Laatste Nieuws

Lees ook:Armstrong twijfelt nog over Tour; dopingtesten worden afgerond
Lees ook:Armstrong wil urine niet laten onderzoeken op doping
Lees ook:Twee renners uit de Tour betrapt op doping
Lees ook:Dopingschandaal Tour wordt omvangrijker
Lees ook:EPO & de Tour de France

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>