Dopingschandaal Tour wordt omvangrijker

Het dopingschandaal rondom de Tour de France breidt zich snel uit.
De internetsite Het Laatste Nieuws kopt: "Mogelijk 30 gevallen van bloeddoping in voorbije Tour".

Hieronder een stukje uit het bewuste artikel:

Het Franse antidopingagentschap AFLD is niet zinnens om zijn hevige dopingstrijd nu al te staken. Het AFLD heeft namelijk bekendgemaakt dat een 30-tal renners verdacht worden naar illegale bloedtransfusies te hebben gegrepen. "Namen maken we nog niet bekend", zegt de Franse president van het AFLD Pierre Bordry.

"We hebben duidelijke aanwijzingen dat er bloedtransfusies werden uitgevoerd tijdens de Tour, en zullen later wel zeggen over wie het gaat", verduidelijkte hij op de Duitse televisiezender ZDF. "Momenteel worden alle stalen onderzocht op sporen van CERA, de derde generatie EPO, maar dankzij nieuwe technieken kunnen we bewijzen dat er bloedtransfusies gedaan werden. We gaan die testen ook uitvoeren", verduidelijkte Bordry.

Op dezelfde site verscheen een artikel over de in 2004 overleden renner Marco Pantani.

"Pantani schonk villa weg voor negatieve dopingplas" is de sensationele titel. Dit wordt opgetekend uit de mond van Ivano Fanini, de baas van wielerploeg Amore e Vita (Bron: La Stampa).

HLN: "Pantani was positief en moest naar de dopingcontrole. Hij zocht wanhopig naar een negatief staal en vond die bij zijn ploegmaat Riccardo Forconi, die die dag de enige zuivere renner was van Mercatone Uno. Forconi werd gepakt, terwijl de held van Cesenatico rustig kon voortdokkeren. Niet veel later nam Forconi zijn intrek in een riante Toscaanse villa. Forconi biechtte mij alles op", verzekert Fanini zijn geloofwaardigheid.

(…) 'Het Olifantje' gleed mentaal weg en werd midden februari 2004 in een hotel in Rimini dood aangetroffen. Een autopsie wees een hartstilstand aan als oorzaak. Toch rijzen er twijfels over de ware toedracht van het overlijden. Verschillende Italiaanse bronnen denken in de richting van een overdosis cocaïne, al is dat tot op heden nog niet bewezen.

Naast het artikel is een foto van Pantani en Ricardo Forconi geplaatst met het smeuïge commentaar dat zij hier "hun snode plannen bedisselen".

Bron en foto's: Het Laatste Nieuws

Lees ook:EPO & de Tour de France
Lees ook:Armstrong wil urine niet laten onderzoeken op doping
Lees ook:Vierde wielrenner uit Tour betrapt op doping
Lees ook:Expositie Le Tour de France
Lees ook:Armstrong twijfelt nog over Tour; dopingtesten worden afgerond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>