Armstrong twijfelt nog over Tour; dopingtesten worden afgerond

Er is momenteel veel nieuws in wielrenland: Lance Armstrong weet nog niet of de Ronde van Frankrijk in 2009 deel uitmaakt van zijn comeback in de wielersport. De Amerikaan maakte gisteren nog wel bekend dat hij volgend jaar in ieder geval de Ronde van Italië gaat rijden.

De testen van de doping monsters die zijn afgenomen tijdens de Tour de France van dit jaar zijn afgerond. Dat heeft het Franse anti-dopingbureau AFLD dinsdag laten weten. De afgelopen anderhalve week werd bekend dat Riccardo Riccò, Leonardo Piepoli (beiden Saunier Duval), Stefan Schumacher en Bernard Kohl (beiden Gerolsteiner) tijdens de tour de drug cera, een nieuwe vorm van epo, hadden gebruikt.

De Oostenrijkse wielrenner Bernard Kohl ten slotte geeft donderdag een persconferentie in Wenen. De nummer drie van de voorbije Ronde van Frankrijk zal dan voor het eerst spreken over de positieve dopingtest die hij tijdens de Tour heeft afgeleverd, aldus de Standaard.

Lees ook:Vierde wielrenner uit Tour betrapt op doping
Lees ook:Twee renners uit de Tour betrapt op doping
Lees ook:Wie wordt de presidentskandidaat van de socialisten?
Lees ook:Lance Armstrong rijdt nu definitief Tour 2009
Lees ook:Schrijver Bernard Clavel overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>