Armstrong wil urine niet laten onderzoeken op doping

Lance Armstrong gaat niet in op de vraag van het Franse antidopingagentschap (AFLD) om verdachte urinestalen van de Amerikaan uit de Tour van 1999 opnieuw te onderzoeken op doping.

Dat heeft hij woensdag laten weten, aldus de Standaard Online

 

Het AFLD had aan Armstrong voorgesteld om de B-stalen te onderzoeken van de plasjes die hij tijdens de Tour van 1999 had afgeleverd. Een maand voor de Tour van 2005 had de Franse sportkrant l’Equipe gemeld dat de bewuste urinestalen sporen van epo zouden bevatten. Lees hier het volledige bericht.

"Iedereen kan begrijpen dat iemand als Lance een comeback wil maken in de Tour. Ik stel voor dat deze terugkeer kan gebeuren in de beste omstandigheden, dus kunnen we maar beter een volledige analyse uitvoeren op de zes urinestalen die in de Tour van 1999 zijn afgenomen", zegt de baas van het AFLD, Pierre Bordry. "Op deze manier kan Armstrong bewijzen dat hij in zijn briljante carrière nooit heeft valsgespeeld.", aldus een ander bericht op De Standaard Online van afgelopen woensdag.

Lees ook:Lance Amstrong en de Tour: Komt hij wel of komt hij niet?
Lees ook:EPO & de Tour de France
Lees ook:Armstrong twijfelt nog over Tour; dopingtesten worden afgerond
Lees ook:Bassons: “Armstrong is nog verdacht”
Lees ook:Lance Armstrong rijdt nu definitief Tour 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>