Kist van zware vrouw te groot voor crematorium

800px-Flag_of_France_svgVoor het lichaam van een Franse vrouw van bijna 140 kilo is geen plaats in verschillende crematoria in Bordeaux. Haar lijkkist is te groot voor de verbrandingsoven. Dat meldt De Telegraaf.

Haar familie noemt de weigering van de crematoria in de stad ”een ultieme vorm van discriminatie”.  Als er geen oplossing wordt gevonden, zal de vrouw worden begraven. “Maar dat is niet in overeenstemming met haar laatste wil”, aldus haar echtgenoot. De familie overweegt de crematoria voor de rechter te slepen.

Lees ook:Man stapt naar rechter nadat zijn ex-vrouw trouwt met zijn vader
Lees ook:Acht babylijkjes gevonden in Frans dorp
Lees ook:Man laat overgrootmoeder ontvoeren uit bejaardentehuis
Lees ook:Fransman krijgt boete wegens te weinig seks
Lees ook:Lara Stone klaagt Franse Playboy aan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kist van zware vrouw te groot voor crematorium

  1. Albert Bolink Hengelo

    Ze is toch gecremeerd in Toulouse! En de nieuwe crematoria hebben een invoerklep van 110cm breed en de oven is 240cm lang. Maar de crematoria in nederland zullen normaal gesproken een zogenaamde amerikaanse kist wat deze ook nog eens had weigeren want het is meer kist wat er verbrand dan dat er aan overledene word verast!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>