Fransman krijgt boete wegens te weinig seks

In Frankrijk is een man veroordeeld tot een boete van 10.000 euro omdat hij niet genoeg seks had met zijn vrouw. Volgens zijn echtgenote voldeed de 51-jarige Fransman niet aan zijn huwelijkse plichten. Een Franse rechtbank gaf de vrouw gelijk. Dat meldt het AD.

De man moet 10.000 euro aan zijn vrouw betalen wegens ‘geleden schade’. De rechter stemde ook in met een scheiding, die de vrouw had aangevraagd wegens het ontbreken van een actief liefdesleven binnen het huwelijk.

Volgens de Franse wet zijn huwelijkspartners verplicht een gemeenschappelijk leven te leiden. Het met enige regelmaat bedrijven van de liefde hoort daarbij, aldus artikel 215 van het Frans burgerlijk wetboek.

Het echtpaar uit Nice was al 21 jaar getrouwd. De man had verschillende excuses voor zijn verminderde zin in seks: hij zou gezondheidsklachten hebben en zeer vermoeid zijn door zijn werk. Maar dat vond de Franse rechter geen reden om geen seks te hebben.

Lees ook:Ouders houden huwelijk zoon tegen met wet uit 1803
Lees ook:Hebben rechtse of linkse kiezers vaker seks?
Lees ook:Prostituee ‘Les Bleus’ brengt lingerielijn uit
Lees ook:Tien mensen voor de rechter wegens handel in Roma baby’s
Lees ook:Jongetje (4) krijgt boete van 23.000 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>