Het recept dat ik nu graag aan jullie wil laten lezen, is tartiflette. Een zeer bekende naam op de Franse menukaart, maar wat is het nu precies. Dit bijgerecht, met aardappels, kaas, ui en spek is heerlijk bij verse groenten en een glaasje rode wijn. Probeer het zelf ook!
Ingredienten
2 kg.vastkokende aardappels,
1 gerijpte reblochon-kaas van 500 gr
200 gr gerookte magere spekblokjes
2 fijngesneden uien
boter
zout en peper
1 tot 2 dl. crème-fraiche
een teentje geperste knoflook
Bereiding
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min.laten koken.
Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt. Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft.
De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen. De creme fraiche erdoor mengen.
Kruiden met peper en geperste knoflook.
Schep alles in een ovenschaal.
De reblochon overlangs doorsnijden,zodat je twee schijven krijgt.Deze op de schotel leggen met de korst naar boven.
20 min. in het midden van de oven bakken,de leeggelopen korsten verwijderen en de schotel nog zo een 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten kleuren. De korsten zijn apart ook eetbaar.
Bon appetit!
Bron: tastyweb
Lees ook:Recept van de week: Tournedos van Limousin-rund gevuld met paddestoelen in morielje-saus
Lees ook:Recept: Gratin Dauphinois
Lees ook:Recept van de week: cotes de veau normandie (kalfsvlees uit Normandie)
Lees ook:Recepten van streekgerechten uit de Bourgogne
Lees ook:Recept van de week – Boeuf Bourguignon