Dertig ton druiven gestolen uit Franse wijngaard

407px-Autumn_Royal_grapesOp een Franse wijngaard zijn afgelopen weekend alle Cabernet Sauvigon-druiven gestolen. De dieven sloegen in de nacht van zaterdag op zondag toe in Villeneuve-les-Beziers.

Met een oogstmachine plukten ze 30 ton druiven van wijnbouwer Roland Cavaille uit de Languedoc-Roussillon. Hij ziet een jaar lang hard werk in rook opgaan. Hij schat de schade op 15.000 euro.  ”Ze hebben de oogst machinaal geplukt, “zei Cavaille tegenover de Franse krant Le Parisien. “Daarvoor moet je met zijn tweeën zijn. De wijngaard ligt afgelegen, een paar kilometer buiten het dorp. De dieven hebben ongemerkt kunnen toeslaan. Ze hebben handig gebruikt gemaakt van het feit dat het volle maan was.”

Eén getuige heeft verklaard dat hij zondag in de vroege uurtjes een motor heeft horen ronken. De politie onderzoekt voetsporen op de plaats van de misdaad.

Bron: HLN.

Lees ook:Chinezen kopen belangrijke Franse wijngaard
Lees ook:Paris-Vatry (Disney) meest misleidende luchthaven
Lees ook:Valentijnsdag in de Franse bergen
Lees ook:Dit is de Franse miljoenenvilla van Angelina Jolie en Brad Pitt
Lees ook:Tingeling…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>