Chinezen kopen belangrijke Franse wijngaard

De Chinese voedingsgroep COFCO heeft de topwijngaard ‘Château de Viaud’ gekocht in de Franse Bordeauxstreek. De wijngaard, die een twintigtal hectare groot is, was tot nu toe in handen van een zakenman uit Bordeaux. Het is niet bekend hoeveel de Chinese voedingsgigant heeft betaald voor de wijngaard. 

De transactie is de vierde grote Chinese overname van een Franse wijngaard in de befaamde wijnstreek, na die van de Château Latour-Laguens in 2008, Château Richelieu in 2009 en Château Lafitte in 2010. “De aankoop illustreert de groeiende interesse van China in uitstekende Franse wijnbouwactiviteiten en biedt een antwoord op de exponentiële Chinese vraag naar kwaliteitswijnen”, aldus een woordvoerder van het advocatenkantoor dat bij de aankoop betrokken was.

Bron: HLN.

Lees ook:Chinezen woest op baas Zadig & Voltaire
Lees ook:China wil bronzen kunst Yves Saint Laurent houden
Lees ook:Dertig ton druiven gestolen uit Franse wijngaard
Lees ook:François Hollande in China
Lees ook:Originele plaat Kuifje verkocht voor 246.000 euro

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chinezen kopen belangrijke Franse wijngaard

  1. Recreatiewoning.nl

    De komende jaren worden opkomende landen uit o.a. Azië ook verwacht op de onroerend goed markt van landen als Frankrijk. Voor Zuid-Frankrijk zal zich mogen verheugen op investeerders die beleggen gaan in vakantiehuizen voor met name de verhuur.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>