Tingeling…

Koebellen houden Frans dorpje wakker

Het lieflijke Franse bergdorpje Villaz, nabij de Zwitserse grens, is sinds kort opgedeeld in twee kampen. Oorzaak is het nachtlawaai dat veroorzaakt wordt door een kudde koeien. Dat schrijft Le Parisien vrijdag.

"Wij kunnen niet meer slapen, het is verschrikkelijk", zegt een vader van twee kinderen. Andere dorpelingen hebben een petitie op touw gezet om de eigenaar van de koeien te steunen. "Dit hele verhaal is belachelijk", luidt het. "Wie niet tegen het geluid van een koebel kan, moet maar naar de stad verhuizen en zien of het daar beter is, met al het lawaai van de auto’s".

De eigenaar van de kudde kreeg al eens de politie over de vloer, maar ziet geen oplossing. De boer zegt dat slechts 7 van de 70 koeien in de kudde een koebel dragen. De bellen worden gebruikt opdat de honden de kudde beter zouden kunnen hoeden.

Het Franse gerecht krijgt steeds vaker te maken met klachten over dierenlawaai als kraaiende hanen en gakkende ganzen. Een burgervader van een ander dorpje heeft zijn inwoners volgens Le Parisien zelfs al verplicht om vreedzaam samen te leven met de dieren in het dorp.

Bron: De Standaard Online

 

Lees ook:Franse koeien drinken wijn
Lees ook:Agressieve koeien vallen wandelaars aan
Lees ook:Rijkste man van Frankrijk koopt grootste krant van het land op
Lees ook:Franse politie wederom in opspraak
Lees ook:McDonald’s: minder boeren en scheten a.u.b.