Lidwien Meeùs wint Concours de la Chanson

Lidwien Meeùs uit Amsterdam is de winnaar geworden van het 28ste Concours de la Chanson van de Alliance Francaise. De zangeres kreeg de Liesbeth List-prijs uit handen van niemand minder dan La List zelf.

In de finale, die zondagavond werd gehouden in de Schouwburg Amstelveen, nam Meeùs het op tegen zeven andere artiesten. De tweede prijs ging naar Davine uit Groningen en de aanmoedingsprijs naar Tess Trompetter uit Haarlem. Het publiek was het echter niet eens met de jury, bestaande uit Liesbeth List, Isabelle Mallez (directrice van het Institut Français), musicus Tonny Eyk en de Franse zanger Danyel Gérard. Een overgrote meerderheid uit de zaal koos namelijk voor Charlotte Haesen uit Amsterdam, die er met de publieksprijs vandoor ging.

Het Concours de la Chanson wordt gezien als de meest prestigieuze talentenjacht in de Franse taal. Eerdere winnaars waren onder anderen Alderliefste en Wende Snijders.

Lees ook:Finale 28ste Concours de la Chanson op 13 mei
Lees ook:Zondag finale van de beste zanger van het Franse lied
Lees ook:Yves Duteil op Festival Alliance Française
Lees ook:Fransen kiezen de beste en niet de leukste zangeres
Lees ook:Gérard Lenorman zingt nog steeds zijn ballade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>