Yves Duteil op Festival Alliance Française

 

 

 

 

De Alliance Française organiseert van 12 t/m 17 mei in Amstelveen een zesdaags festival met onder meer de wereldpremière van toneelstuk Le Monde selon Gabriel en het 26e Concours de la Chanson Alliance Française met Yves Duteil.

Hoogtepunten van het festival zijn:

- de 26e editie van het Concours de la Chanson Alliance Française met een optreden van de beroemde Franse zanger Yves Duteil, dat wordt gepresenteerd door Ivo Niehe.

- de komst van auteur en filmregisseur Philippe Claudel, om deel te nemen aan de Ronde Tafel.

- de wereldpremière van het toneelstuk Le Monde selon Gabriel van de bekende auteur Andreï Makine, die hierbij zelf aanwezig zal zijn.

Verder staan onder meer op het programma: een avond vol Franse cinema, een Soirée Pop  ”La French Music” in P60 met bekende Nederlandse en Franse artiesten, een diner, een buffet en kookworkshops.

Het festival van de Alliance Francaise keert jaarlijks terug met evenementen die in het teken staan van de Franse taal, Franse cultuur, cinema, muziek en natuurlijk de Franse keuken.

Meer info op www.alliance-francaise.nl/festival.

Lees ook:Finale 28ste Concours de la Chanson op 13 mei
Lees ook:Lidwien Meeùs wint Concours de la Chanson
Lees ook:Open Dag Alliance Française Den Haag
Lees ook:Leer alles over het Franse chanson tijdens een workshop
Lees ook:Schrijver Clancier 99 jaar oud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>