Fransen kiezen de beste en niet de leukste zangeres

sterre_konijn_web_2

Sterre Konijn is de winnares van de Franse liedwedstrijd Concours de la Chanson, dat afgelopen weekend in Den Haag werd gehouden. Konijn won met de liedjes ‘Tout dit‘ van Camille en het emotionele ‘Nantes’ van Barbara. De zangeres is klassiek geschoold en dat kun je horen. Net als de overige zeven kandidaten, heeft ze al jaren podiumervaring en een goed getrainde stem.

Maar de performance van Sterre was wel erg serieus. Het nummer Tout dit is technisch een erg moeilijk nummer, maar naarmate het langer duurt, ook een beetje een saai nummer. Terwijl we bij de eerste kandidaten Oukje den Hollander tranen in de ogen kregen van La chanson des vieux amants van Jacques Brel (in Nederland bekend als Liefde van Later van Herman van Veen), deed Tout dit niet zoveel. Het nummer Nantes is emotioneel, omdat het over een dode vader gaat, maar ook hier bleven de ogen droog. Het was technisch knap wat Konijn deed, maar het kippenvel bleef uit.

Nee, dan de winnares van de Liesbeth List Jeunes Artistes prijs Catalijne Jansen. Deze dame, waarvan binnenkort een cd verschijnt, wist het publiek werkelijk te entertainen met haar Le Diable (Ca va) van Brel.

Ook Daan Hofman liet een goede indruk achter, met zijn wilde gebaren en meeslepende expressies op het podium. Zijn zang is goed, zijn performance bijna komisch en ontzettend Frans. Leuk om te zien. Hij won dan ook de TV5 Monde publieksprijs.

Sabine Beens stond hoogzwanger op het podium en haar emoties hoorde je terug in haar stem. Ook zij had kunnen winnen.

Borédas Dionys won de Citroënprijs van de creativiteit voor zijn zelfgeschreven smartlappen.

De middag Franse liedjes werd georganiseerd door de Alliance Francaise en was nagenoeg uitverkocht.

Lees ook:Muziek: CharlElie Couture
Lees ook:En dan nu iets voor de vrouwen: Sexy Julien Doré
Lees ook:‘Ne me quitte pas’ op één?
Lees ook:Muziek: Tout va très bien
Lees ook:Madonna covert Jacques Brel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fransen kiezen de beste en niet de leukste zangeres

  1. ruud jurriaans

    nog even en plein public de reactie van Marcel Bugter, président de l’Alliance Française des PB:

    ‘Van te voren, al wat mij betreft, voorspeld: dit wordt een winnares!deze “Etoile” heeft een gouden toekomst en net als Nico Knapper was ik tijdens de repetitie diep ontroerd. Overigens was het weer een fantastisch Concours de la Chanson’

    ik persoonlijk vond Sterre en Catalijne volstrekt gelijkwaardig, het genre verschilde wezenlijk, dus moest ook de uitvoering verschillen. Het kan zijn overigens dat U tranen in Uw ogen kreeg van ‘La Chanson des Vieux Amants’. Ik bleef met een enigszins onbevredigd gevoel zitten, omdat het mooiste, voor het lied essentiële, laatste couplet, dat eindigt met ‘Mais c’est toujours la tendre guerre’, werd overgeslagen. Ik vond de jury-uitslag volkomen terecht, maar ik ben niet geheel objectief natuurlijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>