Gérard Lenorman zingt nog steeds zijn ballade

Gérard Lenorman nog altijd populairWil je een goeie beurt maken bij je leraar of lerares Frans, vraag hem/haar dan hoe het optreden van Gérard Lenorman was, afgelopen weekend. Deze Franse zanger had ergens in de jaren zeventig een enorme hit met het liedje La ballade des gens heureux.

Dat zong hij gisteren live tijdens het tiende congres voor Nederlandse docenten Frans in Noordwijkerhout. Thema van het congres was Le français : passeport pour le monde (Het Frans: paspoort naar de wereld). De Franse taal wordt namelijk niet alleen gesproken in Frankrijk, maar ook in Luxemburg, België, Zwitserland, Marokko, Canada en een aantal Afrikaanse landen.

Gérard Lenorman is nu een ouwe man, maar in de jaren zeventig superhip. Nog steeds is hij in Frankrijk, België en Marokko heel populair. In juni van dit jaar geeft hij twee concerten in de beroemde Olympia-zaal in Parijs, die ongetwijfeld uitverkocht zullen zijn.

Bron: Levende talen

Lees ook:Steeds meer mensen spreken Frans
Lees ook:In hoeveel landen is het Frans de officiele taal?
Lees ook:Gérard Depardieu ‘vlucht’ naar België
Lees ook:Gérard Depardieu wordt Belg
Lees ook:Meer Nederlanders naar Frankrijk op vakantie

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Gérard Lenorman zingt nog steeds zijn ballade

  1. Willy v.d. Toorn

    Hoezo een “ouwe man”? De duvel is oud! En Charles Aznavour, die bijna omvalt op het toneel. Gérard springt nog steeds rond als een man van 30. (hij is trouwens pas 64, dat kun je nog geen ouwe man noemen) En u noemt alleen het liedje “La ballade” Wist u dat hij meer dan 400 liedjes heeft opgenomen? Kijk maar eens op mijn site, dan kunt u zien wat hij allemaal nog kan en doet.

      /   Reply  / 
    1. Véronique

      ik ga akkord !!!! :)
      La ballade n’est pas son seul morceau connu et Gérard a en effet une voix jeune, il a d’ailleurs toujours la même depuis qu’il chante !

        /   Reply  / 
      1. van der linden lodewijk

        La ballade vind Ik zo mooi,daarom heb Ik zo graag
        de woorden in het frans,vele groeten en bedankt.

          /   Reply  / 
  2. Leuntje Aarnoutse Auteur

    Hallo Willy!
    Ai, dat was tegen het zere been, begrijp ik. Excuses. Maar ik ‘adresseerde’ dit stukje aan middelbare scholieren, en in hun ogen… nou ja. Dank voor je aanvulling, in elk geval. Geef je nog even het adres van je site door???
    Nogmaals dank!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>