‘Eigenaar Saint Laurent en Balenciaga verandert naam’

800px-Flag_of_France_svgHet Franse luxegoederenconcern PPR, eigenaar van onder meer de modelabels Saint Laurent, Gucci, Alexander McQueen, Stella McCartney en Balenciaga, wil zijn naam veranderen. Het zou de vijfde keer zijn in de geschiedenis van het bedrijf, dat wordt geleid door Henri Pinault (de man van actrice Salma Hayek) dat het een nieuwe naam aanneemt.

Volgens The Business of Fashion wordt Kering de nieuwe naam van PPR. Hiermee zou het bedrijf zich in de markt willen zetten als luxe- en sportgoederenconcern. De naamsverandering is (nog) niet bevestigd door PPR zelf.

Het Franse bedrijf werd in 1963 opgericht door François Pinault en wordt momenteel geleid door zijn zoon François-Henri Pinault, die getrouwd is met de Amerikaanse actrice Salma Hayek. Het bedrijf is al vier keer eerder van naam veranderd. Zo heette het eerder Pinault-Printemps-Redoute, Pinault-Printemps en Pinault SA.

Lees ook:Ophef over Franse onderscheiding Salma Hayek
Lees ook:Salma Hayek en Franse miljardair weer bij elkaar?
Lees ook:Salma Hayek trouwt Franse miljardair
Lees ook:Mélanie Laurent wordt gezicht van Dior
Lees ook:Franse voetballer Pinault (23) overlijdt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>