Ophef over Franse onderscheiding Salma Hayek

In Frankrijk is ophef ontstaan over het besluit van president Nicolas Sarkozy om de Mexicaanse actrice Salma Hayek de hoogste Franse onderscheiding te geven. De 45-jarige Hayek wordt opgenomen in het Légion d’Honneur en krijgt de titel Ridder.

De medaille wordt uitgereikt aan militairen en burgers die zich hebben ingezet voor Frankrijk. Niet alleen Fransen kunnen worden opgenomen in het Légion d’Honneur, maar ook buitenlanders. Salma Hayek trouwde twee jaar geleden met de Fransman François-Henri Pinault, een vriend van president Sarkozy. François-Henri Pinaults vader, François Pinault, wordt geridderd tot Grand Officier.

In Frankrijk is niet iedereen het eens met de onderscheiding voor Hayek. De Franse ex-minister Henri Torre spreekt van een ‘schandaal’ en heeft zijn eigen onderscheiding geweigerd omdat ‘zo’n beetje iedereen hem krijgt’.

Bronnen: NOS, L’express.

Lees ook:‘Eigenaar Saint Laurent en Balenciaga verandert naam’
Lees ook:Salma Hayek en Franse miljardair weer bij elkaar?
Lees ook:Lenny Kravitz krijgt hoogste Franse onderscheiding
Lees ook:Lagerfeld krijgt hoogste onderscheiding
Lees ook:Salma Hayek trouwt Franse miljardair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>