Shoppen in Lyon

Parijs is natuurlijk de Franse stad bij uitstek om te shoppen, maar vlak ook zeker Lyon niet uit!

Lyon is niet alleen de tweede stad van Frankrijk, maar ook een van de rijkste, en dat zie je. Alles straalt welvaart uit: de mensen, de gebouwen en de verzorgde straten. Opvallend is de onopvallendheid van de stad. De sfeer is rustig en bourgeois, en de stad wordt dan ook wel ‘Lyon, la discrète’ genoemd. Zo zijn ook de inwoners te omschrijven: bescheiden, vriendelijk, rustig, behulpzaam en discreet, maar allesbehalve excentriek.

Lyon heeft verschillende leuke winkelbuurten. Shoppers zullen zich er zeker kunnen uitleven. Het populairste gebied ligt op Presqu’île, het schiereiland dat volledig door water omgeven wordt. Deze buurt is de Carré d’Or, het gouden vierkant. De bekendstewinkelstraat in dit gebied is de Rue de la République, waar je een heleboel warenhuizen en leuke winkels vindt.

Ook de Rue Victor Hugo is erg populair. Hier liggen bekende winkels zoals Benetton en Kookai. Vlak langs deze straat, ten zuiden van Place de Bellecour, loopt de Rue Auguste Comte, waar alle antiquairs zich gevestigd hebben. Antieke boeken, sieraden, meubelen en schilderijen, keuze in overvloed. De Passage de l’Argue, een overdekte winkelstraat, verbindt de Rue de la République met de Rue de Brest. Hier liggen vind je een heleboel ‘ouderwetse’ speciaalzaken zoals hoeden- en messenmakers.

Voor meer exotisch aandoende spulletjes, kan je best afzakken naar Vieux Lyon. In de piepkleine winkels daar vind je onder meer handgemaakte kunstvoorwerpen, wierook en textiel.

De Part-Dieu is het grootste winkelcentrum van Frankrijk. Hier vindt je zo’n 260 winkels onder één dak. Je komt hier vooral de bekende namen tegen, zoals Swarovski, C&A, H&M, Zara, Springfield en Hugo Boss. Het winkelcentrum gaat open om half tien ‘s morgens en sluit pas om acht uur ‘s avonds.

In de hoofdstad van de gastronomie moet je natuurlijk ook culinaire hebbedingen kunnen inslaan. Iedere dag, behalve maandag, is er een versmarkt aan de Quai St. Antoine, langs de Saône. Hier vind je heerlijk verse groenten en fruit, zelfgemaakte kaas, vlees en vis. Aan de Cours Lafayette vind je Les Halles, een overdekte markt waar je ook iedere dag terecht kan voor verse producten. Zelf meesterchef Paul Bocuse doet hier zijn boodschappen.

Malleval, op de chique winkelstraat Rue Emile Zola, is een winkel in luxe etenswaren die al 130 jaar bestaat. Wijn, versgemalen koffie, olijfolie, kaviaar… Het aanbod van de winkel is enorm.

Lyon staat al sinds de 16de eeuw bekend om zijn zijde. In het Atelier de Soierie, een familiebedrijf, wordt de zijde nog net zo bedrukt als toen, met de hand. De kleuren worden samengesteld met behulp van een weegschaaltje, de verf wordt op een gasstel gekookt. Hier verkopen ze ook panne de velours, een zijden mousseline waarin patronen van velours verwerkt zijn.

Bron: Take-a-trip

Lees ook:Fête des lumières in Lyon
Lees ook:Shoppen in Parijs, de beste tips!
Lees ook:Een bourgondische wandeling
Lees ook:Nuit Blanche à Paris
Lees ook:Marseille meest racistische stad van Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>