Nuit Blanche à Paris

Bent u van zaterdag 4 tot zondag 5 oktober, van 19 uur tot 7 uur in Parijs? Dan vindt voor het 7e jaar de Nuit Blanche plaats. De stad wordt dan omgetoverd in een wereld vol fantasie.

Foto: Nuit Blanche 2007 in les Tuileries

Nuit Blanche is een gratis evenement dat zich richt tot een breed publiek. U waant zich in een droomwereld. Nachtelijke bezoekers en toeschouwers zien een heel ander Parijs, met een sprookjesachtige sfeer die tot stand komt dankzij de inzet van kunstenaars en ontwerpers uit verschillende disciplines.


 


Op de website van FranceGuide.com staat een gedeelte van het programma van dat weekend. Dit jaar worden de Parijse gevels ware beeldschermen. De Parisiennes en Parisiens, de passanten en de bezoekers worden nachtraven, acteurs, toeschouwers en filmoperatoren die beelden afdraaien.

Dit jaar staan de treinstations van Parijs de knooppunten van de Nuit Blanche. Kunstenaars zoals de Amerikaan Tony Oursler (Gare du Nord), de Fransman Pierrick Sorin (Gare de l’Est) of de Indiër Shaad Ali (Gare de Lyon) zorgen voor pure magie in de stationshal, op de gevels en langs de perrons, waarbij ze iedereen uitnodigen om een blik te werpen op ons dagelijkse stadsleven.

Naast de stations staan ook de meer traditionele gebouwen zoals kerken en monumenten in het teken van de Nuit Blanche. Ook hier wordt gebruik gemaakt van kunst, lichtprojecties, poëtische en muzikale bijdagen. De creaties die gerealiseerd worden door internationale kunstenaars zijn uitdrukkingen van  vrijheid, humor, mijmeringen of spot.

Voor meer informatie, kijk op de site van FranceGuide.com


Lees ook:Negende Nuit Blanche in Parijs
Lees ook:Nuit Blanche trok 1 miljoen bezoekers
Lees ook:Nef du Grand Palais wordt discotheek
Lees ook:Carnaval de Nice swingt voor het 125e jaar
Lees ook:De mooiste foto’s van een nachtelijk Parijs

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nuit Blanche à Paris

  1. H. de Valk

    Dit evenement lijkt me werkelijk geweldig. Helaas ben ik niet in de gelegenheid om nu in oktober te gaan maar ik zal het zeker onthouden.
    Het jaarlijks straatfestival in Avignon eind juli/begin aug. is ook altijd van een hoge kwaliteit.

      /   Reply  / 
  2. Iris

    Bedankt voor de reactie. Goed idee, dat straatfestival in Avignon! Daar zullen we binnenkort ook eens wat informatie over opzoeken en posten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>