Marseille meest racistische stad van Frankrijk

Banlieu in Marseille

Banlieu in Marseille

Uit onderzoek van de denktank ‘République et diversité’ blijkt dat Marseille de meest racistische stad van Frankrijk is. In totaal werden vijftig steden onder de loep genomen, Villeurbanne staat op 1 en is dus het minst racistisch, Montreuil op 2, Parijs op 3 en Toulouse op 4. Marseille staat op nummer 50.

In het onderzoek werd gekeken of de stad geld uitgeeft aan organisaties die zich inzetten tegen racisme, geeft de overheid geld uit in achterstandsgebieden en hoeveel afgevaardigden hebben een allochtone afkomst.

Het onderzoek stelt zich de vraag na de uitkomst: Zijn steden multiculureel of multiracistisch? Marseille staat bekend om de vele banlieus waar iedere week schietpartijen plaatsvinden tussen straatbendes. De stad wordt door Fransen ook wel ‘De meest Noord-Afrikaanse stad’ genoemd. Toch heeft Parijs met 14 procent meer immigranten dan Marseille (10%), maar deze stad probeert wel haar allochtonen eerlijk te helpen volgens het rapport en kent de lokale overheid nauwelijks racisme.

Het rapport geeft geen aanbevelingen, maar het is duidelijk: De overheid van multiculturele steden mag best wat meer geld uitgeven aan de achterstandswijken en mensen met een niet-Franse afkomst.

 

 

Lees ook:Franse steden niet zo leefbaar?
Lees ook:Geweld tegen Roma extreem hoog in Zuid-Frankrijk
Lees ook:Marseille is Culturele Hoofdstad van Europa 2013
Lees ook:“Nantes is ideale Franse stad”
Lees ook:70 procent van de Fransen wil geen wet tegen ‘corrigerende tik’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>