Culinaire festivals in Bretagne

Houd je van lekker eten en ga je graag op vakantie naar de Bretagne? Dit voorjaar en komende zomer staan er maar liefst vier culinaire evenementen op het programma in de Franse regio.

Het feest van de Sint Jakobsschelp. Van 28 t/m 30 april in Saint Quay Portrieux.
La fête de la coquille Saint Jacques rouleert elk jaar tussen Erquy, Loguivy-de-la-mer en Saint Quay Portrieux en vindt dit jaar plaats in de laatste van deze drie vissersdorpjes. Drie dagen vertier rondom deze schelp, die je direct in de haven – omgeven door Bretonse vissers – kunt proeven met een saus naar wens.

Het feest van de Aardbei. Zondag 10 juni in Plougastel Daoulas.
De aardbei maakte haar intrede in Plougastel Daoulas toen ene Amédée-François Frézier uit de Savoye de aardbei in Zuid-Amerika ontdekte en meenam naar Frankrijk. Sindsdien is Plougastel Daoulas, een stadje dichtbij Brest, onlosmakelijk verbonden met de aardbei. Tijdens de optocht van la fête de la fraise kan men naast de aardbei ook de lokale kostuums en instrumenten, zoals de Bagadou, aanschouwen

Het feest van de crêpe. 28 en 29 juli in Gourin.
De crêpe is misschien wel het meest bekende gerecht uit Bretagne, dat vaak wordt gedronken met een glas cider (appelwijn). Op de zondag van la fête de la crêpe wordt jaarlijks de wedstrijd van de grootste crêpe georganiseerd. Met een inleg van €2 kun men de uitdaging aangaan om een crêpe met een diameter van 90 cm te maken. Verder worden er muziekoptredens, Bretonse dansen en andere animaties georganiseerd.

Een zondag aan het kanaal. Zondag 5 augustus in meerdere gemeentes langs de Bretonse kanalen.
De oevers van de kanalen “Nantes à Brest”, “Blavet”, “Ille de Rance” en de “Vilaine” worden deze dag door meerdere gemeentes versierd om ’s middags in leuke sferen samen de lunch te kunnen nuttigen. Sommige gemeentes zorgen zelfs voor animaties om zowel jong als oud te vermaken.

Meer info: http://www.bretagne-vakantie.com/

Lees ook:Expositie Bretagne – Japan 2012/2013
Lees ook:Sail In Bretagne 2012
Lees ook:Bretonse Fest-noz op werelderfgoedlijst UNESCO
Lees ook:Fietstocht langs zoutmoerassen in Bretagne
Lees ook:Nieuwe rubriek op website Bretagne voor vakantiegangers met handicap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>