Fietstocht langs zoutmoerassen in Bretagne

Een nieuwe, unieke excursie in de Bretagne: sinds kort kan er onder begeleiding van Gwen, een echte Bretonse, in groepsverband een fietstocht gemaakt worden langs de zoutmoerassen van Lasné.

Tijdens deze 2 à 3 uur durende tocht wordt de werking van de zoutmoerassen in de Golfe du Morbihan uitgelegd, de getijdenmolen van Hézo bezocht en de prachtige natuur doorkruist. Per maand worden er 4 à 5 begeleide tochten georganiseerd.

De zoutmoerassen bestaan al sinds de Middeleeuwen, maar zijn in de jaren ’60 verwaarloosd doordat men er geen toekomst meer in zag. Vroeger werkten hier meer dan 600 zoutpanarbeiders, maar door de zoutaccijnzen en de opkomst van oesterkwekerijen is dit aantal flink verminderd. Tegenwoordig zijn de moerassen weer gerestaureerd en doen ze weer volop dienst. Wat velen niet weten is dat de techniek onveranderd is gebleven én dat het water in de bassins wel tien keer meer zout bevat dan het normale zeewater.

Meer info: www.bretagne-vakantie.com/ideeen/beleef-een-bretonse-ervaring

Lees ook:Fotoserie Fashion Week in Parijs
Lees ook:Boot in Parijs op de Seine kost 1,5 miljoen euro
Lees ook:Le Mont Sainte Victoire. L’endroit préféré de… Petra Vanhautem
Lees ook:Speleoloog gered in Frankrijk
Lees ook:Werknemers ontslagen door berichten op Facebook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>