Expositie Bretagne – Japan 2012/2013

Bretagne en Japan komen dit jaar dichter bij elkaar met de expositie Bretagne-Japan. Van februari 2012 tot maart 2013 zullen twaalf musea in elf verschillende Bretonse steden zo’n 800 kunstwerken tentoonstellen, die allemaal een verband hebben met Japan. Op de tentoonstellingen zijn onder andere schilderijen, foto’s, wapens en porselein te zien.

Als gevolg van de opening van Japan voor het westen en de wereldtentoonstelling in Frankrijk van 1867 is de Japanse stroming ontstaan. Dit was voor veel westerlingen een reden om Japanse kunstwerken te verzamelen. In Bretagne kwamen niet alleen kunstenaars die beïnvloed waren door de Japanse stroming, maar ook trokken Bretonse kunstenaars naar Japan om daar inspiratie op te doen, zoals Francis Hennequin en Mathurin Méheut.

De expositie wordt deze maand geopend in Saint Brieuc. De tentoonstellingen zijn eveneens te zien in Brest, Lorient, Lambelle, Dinan, Rennes, Douarnenez, Quimper, Concarneau en Morlaix. Naast de expositie zijn er ook andere culturele activiteiten georganiseerd, zoals de opera’s “La princesse jaune” of “Madame Butterfly, Madame Chrysanthème” die onder andere in de Opera van Rennes worden opgevoerd.

Lees ook:Russische kunst in het Louvre
Lees ook:Nieuwe rubriek op website Bretagne voor vakantiegangers met handicap
Lees ook:Culinaire festivals in Bretagne
Lees ook:Expositie France 1500 in Grand Palais
Lees ook:Expositie Henry Moore in Musée Rodin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>