Nieuwe rubriek op website Bretagne voor vakantiegangers met handicap

Niet alle accomodaties voor een vakantie in Frankrijk zijn even praktisch en comfortabel ingericht voor personen met een handicap. Om vakantiegangers met een handicap te helpen de juiste accomodaties in de Franse regio Bretagne te vinden, is op de website van het toerismebureau van Bretagne een nieuwe rubriek toegevoegd: ”Bretagne met een handicap”.

In Frankrijk bestaat sinds 2001 het label “Tourisme et Handicap” met ondersteuning van het Ministerie van Toerisme. Het label kan worden toegekend voor één, twee, drie of vier handicaps (motorisch, visueel, auditief en geestelijk), en heeft als doelstelling professionals uit de toeristische sector te identificeren,  die hun vestiging of voorziening willen openstellen voor een groter publiek.

Inmiddels zijn er meer dan 100 labels uitgegeven aan professionals in de toeristische sector in Bretagne. Om de toerist de identificatie van deze professionals te vergemakkelijken, heeft de regio in februari 2011 vier folders uitgegeven (enkel in het Frans), verdeeld in de vier typen handicaps.

Een greep uit het aanbod in Bretagne: Le Village Breton in Plouigneau, een museum over het Bretonse platteland tussen 1870 en 1970,  beschikt onder andere over een rolstoelhelling, een lift en aangepaste toiletten. De Camping Emeraude in Saint Briac sur Mer heeft een chalet en een mobilhome volledig aangepast aan personen met een handicap. In Rennes is Les Champs Libres, zowel het museum als het café, erkend met 3 labels: motorisch, visueel en geestelijk.

Lees ook:Nieuw logo voor Frankrijk
Lees ook:Bretagne: groen en duurzaam
Lees ook:Nieuwe website over Bretagne gelanceerd
Lees ook:Website fietsroute Vélodyssée gelanceerd
Lees ook:Louvre opnieuw meest bezochte museum ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>