Het huishouden met de Franse slag, als een echte Parijse huisvrouw

Op de website van Vrouwonline.nl kwam ik een leuk artikel tegen met tips en tricks over het huishouden als een Parijse huisvrouw. Het blijkt daar zo te zijn dat 94% van Franse vrouwen het huishouden doet. Hoezo emancipatie in het huishouden?!

Ik denk dat we wel wat kunnen opsteken van die Franse vrouwen, de tips zijn typisch Frans, maar toch zo gek nog niet.

Met de Franse slag
De term 'Met de Franse slag' bestaat niet voor niks. Gewoon even flapperdeflap door het huis met de stofzuiger en een doekje en alles is weer schoon. Waagt je mari te klagen dat er iets niet helemaal goed gedaan is? Antwoord dan met een vinnig: 'Doe het lekker zelf', aldus Vrouwonline.

De Volkskrant heeft zelfs nog een goede tip hiervoor: Voor het huishouden met de Franse slag tussendoor is zo'n swiffer met vloerdoekjes (maar dan het goedkope merk) heel handig en hygiënische sanitairdoekjes zijn ook een must.

Naar school
Franse kinderen maken al vanaf hun tweede levensjaar erg lange dagen op school. Een normale schooldag begint om 9:00u en eindigt om 16:30u. Als je dan nog gebruik maakt van de naschoolse opvang, heeft je kroost echt geen puf meer om er thuis een zooitje van te maken. Even eten, bad en bed. Dat scheelt weer!

Hypermarches
Natuurlijk zorg jij met veel liefde voor de avondlijke maaltijd. Maar dat betekent niet dat je daar veel tijd in hoeft te steken. De Franse hypermarkten zijn namelijk uitgerust met een enorm uitgebreid aanbod van de lekkerste diepvries- en kant en klaarmaaltijden. Alsof je úren in de keuken hebt staan sloven! Klinkt dit je geweldig in de oren? Er is zelfs een boekje geschreven door Alain Caron over koken met de Franse slag.

Lees voor meer tips het volledige artikel op Vrouwonline.nl!

Lees ook:Tips om eruit te zien als een echte Française
Lees ook:Eerste arrestaties na boerkaverbod
Lees ook:Zelfs met een wapen ben je als vrouw niet veilig binnen het Franse leger
Lees ook:‘Franse vrouwen veel beter achter het stuur’
Lees ook:Heerlijk lezend door Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>