‘Franse vrouwen veel beter achter het stuur’

ParijsEen leuk nieuwtje op Internationale Vrouwendag: Franse vrouwen maken veel minder ongelukken achter het stuur dan mannen. Dat blijkt uit cijfers van de Parijse politie. Vorig jaar werd driekwart van de ongelukken in het Parijse verkeer veroorzaakt door een man, en slechts een kwart door een vrouw. Dat meldt de NOS.

Vorig jaar vonden, volgens de officiële cijfers van de politie, 6.329 auto-ongelukken in de Franse hoofdstad plaats. Daarvan zat in 4.787 gevallen een man achter het stuur en 1.542 keer een vrouw. Ook kregen vrouwen veel minder vaak een boete voor te hard rijden (28% tegen 72%), rijden onder invloed van alcohol (11% tegen 89%) of drugs (9% tegen 91%).

“Als mannen zich in het verkeer gedroegen als vrouwen, zouden er op onze wegen veel minder slachtoffers vallen”, aldus de politie in Parijs.

 

Lees ook:Fietsende Fransen zijn gevaar op de weg
Lees ook:29 verkeersdoden in Parijs: Laagste sterftecijfer ooit
Lees ook:‘Franse vrouwen moeilijkst te imponeren op datingsites’
Lees ook:Drie olieraffinaderijen ontruimd
Lees ook:450 auto’s in Frankrijk in brand gestoken tijdens jaarwisseling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>